Идеи и съвети » Развихрете се и планирайте – един изпълнен с усмивки сватбен ден

Спокойното протичане на вашият сватбен ден зависи от множество дребни и не толкова дребни детайли. Правилното им подреждане и стриктното спазване на всеки един от тях е верният ключ към едно изпълнено само с положителни емоции събитие. За да се наслаждавате на емоцията на вашият сватбен ден се нуждаете от три неща:

- добра организация;

- екип от хора, които са работили заедно и умеят да реагират във всяка ситуация (DJ, фотографи...);

- човек-координатор, който да следи в самият сватбен ден всички "части от пъзела" да следват своя ред и да намерят своето място.

Често хора, преминали вече през вихъра на сватбения ден, казват, че нищо не си спомнят от него. Не позволявайте това да се случи и с вас. Ето някои дребни съвети, които могат да направят сватбения ви ден по-спокоен.

- Не оставяйте неща, за които да отговаряте вие или родителите ви в сватбеният ден. Това е вашият ден и на него задачата ви е единствено да се забавлявате.

- Уточнете коя Ваша приятелка ще отговаря за разливането на питиетата, когато младоженеца и всички гости с него пристигнат. Това означава, че тя предварително трябва да е наясно, къде са чашите, отварачката и всичко необходимо, така че да не ви занимава с въпроси в този момент. Не оставяйте този ангажимент на родителите. Те са част от вашият празник. Камерата е включена и всички вие сте част от Големият ден.

- Съставете списък с колите, местата в тях и хората, които ще тръгнат заедно с вас към ритуалната зала. Някои от тях ще решат да бъдат без кола в сватбеният ден. Ако помислите за това, кой в коя кола ще пътува (говорим само за хората, които ще тръгнат от мястото, където ще се взема булката), няма да рискувате след дълго суетене да закъснеете за ритуалната зала. В повечето случаи в колите има свободни места. Настанете в една кола хора, които се познават помежду си или поне шофьорът е наясно кого ще вози. Запознавания в последния момент обезсмислят организирането на нещо такова. Разбира се, някои от гостите ви ще искат да се придвижват с такси и в това няма нищо лошо, но нека всичко това бъде уточнено предварително.

- Възложете носенето и отговорността за всички дребни, но важни неща за ритуалната зала, църквата, ресторанта на максимум двама души, като всеки предварително знае за какво отговаря. Добре е да пътуват в една кола. Задължително условие е да познават населеното място и пътя, по който ще се движат колите в сватбения ден, както и часовете, в които започват церемониите. Същите тези хора трябва да знаят, че от тях се очаква да приберат всичко онова, което са занесли (например в ритуалната зала).

- Уговерете поне двама души, които ще отговарят за поемането на цветята, когато вие приемате поздравления, както и пренасянето им до колите, които вие предварително сте им посочили.

- Помолете някой, който знае точно къде е ритуалната зала, църквата и ресторанта, да отговаря са навременното придвижване на вашите родители до тях. Няма да се чувствате добре, ако те не са до вас в ритуалната зала например.

Има още наистина много дребни детайли, за които си заслужава усилието да помислите и организирате, за да бъде вашият сватбен ден наистина незабравим. Когато човек е подвластен на любовта, той има криле да се справи с всичко.